13 augustus 2012

't Is gebeurd!

Het is zover. Vorige zaterdag (foto's vind je via deze link) heeft Jeugdclub JIA afscheid genomen van haar lokalen. Met spijt in het hart, maar vooral met heel veel vragen. Waarom zet Vlaamse Schepen Lapage een Nederlandstalige jeugdvereniging op straat? Waarom moet Jeugdclub JIA plaats ruimen voor zijn administratie en een vaag plan voor een 'betere invulling van het jeugdhuis'? Wat moet er nu gebeuren met Jeugdclub JIA?

Over deze laatste vraag zullen wij ons de komende weken en maanden bezinnen. Eén ding staat vast: de beslissing van Schepen Lapage hypothekeert de overlevingskansen van Jeugdclub JIA. Een jeugdclub zonder eigen lokaal heeft immers weinig kans op slagen.

Daarnaast heeft deze beslissing ook een zware impact op het enthousiasme van de leden van JIA: Wat voor zin heeft het nog om ergens voor te gaan als zoveel jeugdig engagement uit het verleden botweg wordt genegeerd door het gemeentebestuur?

Wij houden voorlopig een adempauze. Misschien hoort u nog van ons. Misschien ook niet. Tijd brengt hierin -zoals het dat altijd doet- raad.

 

We houden er in ieder geval aan om iedereen die ons de voorbije maanden en jaren gesteund heeft te danken!

 

Geen opmerkingen: